За даними Національної ради з червоного м’яса Туреччини (UKON), середня ціна забою яловичини знизилася на 5 лір, тоді як баранина подорожчала ще на 2 ліри. У Південно-Східній Анатолії падіння вартості яловичини сягнуло 7 лір.
UKON оприлюднила щотижневі показники цін на туші. Після різкого зростання минулого тижня цього разу на ринку яловичини спостерігається спад, тоді як баранина зберігає позитивну динаміку.
Скільки коштує забій яловичини?
Згідно зі звітом UKON, ціна забою пісної туші яловичини цього тижня зменшилася на 5 лір і склала в середньому 460 лір за кілограм. Найбільше падіння зафіксоване у Південно-Східній Анатолії: якщо минулого тижня ціна становила 458 лір, то зараз вона впала на 7 лір – до 451 ліри.
Минулий тиждень приніс різке зростання ціни яловичини одразу на 14 лір, тож нинішнє зниження розглядають як ознаку ринкового вирівнювання. Натомість ціни на баранину продовжили зростати: після підвищення на 6 лір минулого тижня цього разу вони додали ще 2 ліри та досягли 469 лір.
Виробники та м’ясники припускають, що падіння цін на яловичину може виявитися тимчасовим, тоді як зростання попиту на баранину й надалі підштовхуватиме її вартість угору.